Fra scenen i en amerikansk base's NCO - Club
2. januar 1965 var vi på en måneds turné på de amerikanske baser i Tyskland. Det var et resultat af Beatles koncerten, hvor en impressario for de amerikanske baser havde hørt os.
Vi boede fast i Frankfurt á Main, og spillede på baserne i en radius af 250 km. Det var fantastisk, så mange der lå af dem dengang i 60'erne.
I Darmstadt den første aften var vi så uheldige, på vej hjem til hotellet at skride ud med vores Chevrolet med anhænger og ramme en amerikansk militærpolice-jeep, med det resultat at vores instrumenter lå spredt ude på vejen. Der skete heldigvis ikke noget med dem, men bilen var kaput. Den eneste personskade var en brækket arm hos den ene af de 2 soldater, hvilket var billigt sluppet for os alle. Vi lejede et folkevogns-rugbrød til resten af turneen.
Den 24. januar tog vi til Frankrig for at spille på en amerikansk base.
Den 2. februar var vi tilbage i Danmark igen.

 

Foruden at vi var i Finland en gang mere i 1964, nemlig fra den 28. oktober til den 29. november. Tog vi derop 3 gange mere i 1965.
Billedet her er fra fredag den 24. september 1965 i Warkaus Kansantalo. Denne gang var vi der kun 14 dage; men også denne gang var vi i TV den 29. september i Tammersfors.

På vej til Finland havde vi været opvarmning for The Rolling Stones i hhv. Götheborg og Stockholm.
Nedenunder en annonce fra en finsk avis, hvor man kan se at Rolling Stones gav koncert et sted, og nederst kan man se Hitmakers spille ikke så langt derfra, hvis man ellers kan læse finsk.

Vi tilbragte sammenlagt næsten 1 år i Finland.

Det blev også til en uge i Norge, med TV udsendelse og turné.

 

Hitmakers spiller "Stop The Music" i Jørgen de Mylius Eldorado 1982.

 

Jeg fik råd til en smart MGB-sportsvogn, med specialbygget Jaguar E front. Den havde dobbelt Weber-karburator, og undervognen var sænket ekstra. Der var installeret racer-gearkasse, så den ved 7000 omdrejninger kørte 75 km/t i første gear, og med en tophastighed på 230 km/t. Det kostede mig nogle koblinger, for der skulle jo files noget med den, når man startede.
Fotoet er fra Bornholm, nærmere bestemt Allinge Havn, og sjovt nok taget af Flob. Jørgen og jeg skulle holde 14 dages ferie i Sandvig hos min mor og far i juli måned 1965. Der var bare det ved det, at dagen før fik jeg et opkald fra min far, der spurgte om jeg ikke kunne tage mine trommer med, da hans trommeslager var rejst. Det skulle kun være for et par dage, indtil han havde skaffet en anden. Det blev til alle 14 dage. Der røg den ferie; men Jørgen hyggede sig.
Hver aften mens jeg sad og svedte, annoncerede min far i mikrofonen:
" Og nu mine damer og herrer, vil vi på Strandhotellets vegne præsentere en ung sanger, det er Jørgen Krabbenhøft fra det berømte The Hitmakers, og han vil nu synge Yesterday for os".
Bagefter sad han ude i baren og tyllede i sig på hotellets regning. Jo han havde det skønt.

 


Vi blev fotograferet til mange aviser, ugeblade og popblade. Her et foto fra Børge.

 


Her et foto af Bent Rej.

 


Torben Sardorf med en fan i Tivoli. Fra popbladet HIT hvor læserne kunne vinde en dag med en af deres idoler

 


Plakat fra Holstebro i1967, taget af Søren Koch, fordi hallen skulle renoveres.

 

I 1965 producerede Merry Film en film om Hit House på Frederiksberg Allé. Den blev vist som forfilm i de store biografer i København.
Der var deltagelse af Peter Belli og Rivalerne, Les Amis, The Hitmakers, The Defenders og The Sharks.
Hvert band spillede et nummer af egen komposition.

 

 

 

 

Her er Hitmakers i et Kort klip fra Place Pigalle på Bakken.
Det er garanteret fra en Sankt Hans aften, siden vi er udkædt med hatte. Det er måske også fra en 8mm film, for der er lagt lyd på. Det er ikke os der spiller, vi kender ikke denne melodi og heller ikke hvem der har indspillet den. Hvis nogen ved hvem det er? Let me know..

 

 

Tilbage til forsiden

Næste side