Niels Wenkens skaffede The Beatles til Danmark torsdag den 4.juni 1964 i K.B. Hallen.

 

The Hitmakers i K.B. Hallen

Steen Bergstrøm - Torben Sardorf - Bjarne de la Motte -
Jørgen Krabbenhøft

Vi skulle ved begge koncerter ind lige før The Beatles skulle på. Publikum tog overraskende godt i mod os. Dette bevirkede et ekstranummer.
Her er numrene vi spillede:
  1. Memphis Tennessee
  2. Shout A Rhytm And Blues
  3. Tricky Dicky
  4. Da Do Ron Ron
  5. Good Golly Miss Molly
  6. Needles & Pins
  7. Trommesolo
  8. Everybody
  9. What'd I Say
  10. Ekstranumret: Long Tall Sally

Paul McCartney stod og rev sig i håret ude bagved. For de ville have sluttet af med Long Tall Sally, og annoncere en udgivelse på single dagen efter i Danmark, som det første land. De undlod at spille numret i 1. koncert. Han spurgte os venligt, om vi ville undlade at spille den i anden. Hvilket vi selvfølgelig efterkom.

 

The Beatles i K.B. Hallen


Paul McCartney - George Harrison - Jimmy Nicol - John Lennon

Klik på billedet for at se en video fra Holland, dagen efter den 5. juni hvor de med Jimmy Nicol spiller Long Tall Sally.

Ringo Star var blevet indlagt på et hospital i London for at få fjernet mandler. Så derfor havde The Beatles en stand-in på trommer, Jimmy Nicol, den første uge af deres verdensturné. Da de 2 koncerter var slut, tog jeg repertoire-sedlen, som han havde liggende ved trommerne. Jeg så John Lennon give ham den, lige inden de skulle på scenen. Her er en scanning:


John Lennon skrev altid med rødt.

Der blev skreget og hvinet, så man næsten ikke kunne høreThe Beatles spille under de to koncerter, og mange unge piger besvimede og måtte bæres ud. Men det var en stor oplevelse at se og høre dem.

Søren Land som i dag er journalist, lavede som hovedopgave i 1999 et interview med Jørgen Krabbenhøft om hans oplevelse af koncerten. Her er et link til Interviewet  

 

Indslaget fa KB Hallen stammer fra en 8mm film, altså uden lyd. Jeg har lagt Tricky DickyHitmakers, da jeg kan se det er den vi spiller, selvom optagelsen er i 3 sekvenser: Tricky Dicky, Trommesolo og Long Tall Sally. Publikum er fra en original optagelse fra dagen. Jeg lagde I Saw Her Standing There fra deres single. Det er desværre kun et kort klip.d

 

Jim Berkenstadt's bog "The Beatle Who Vanished", handler om Jimmy Nicol, trommeslageren der erstattede Ringo Starr på deres første 15 dage af deres verdensturné.
Jeg har fået lov til at lægge siderne fra deres besøg i DK den 4. juni 1964 på her.
"Reprinted with permission of Author Jim Berkenstadt (c) 2013"

Bogen kan købes her:  http://www.thebeatlewhovanished.com/

Hvis du er på Facebook så klik her for at se de 5 billeder: The Beatle Who Vanished
  

 

I denne video Beatles med Some Other Guy fra Cavern Club 1962.
Dernæst fortæller Niels Wenckens, hvordan han fik Beatles til Danmark.
Beatles i Svensk TV 1963 med She Loves You og Twist & Shout.
Så min søn Thomas Sardorf fra Bombay Rockers og Jørgen Krabbenhøft om Hitmakers og Beatles.
Til slut Hitmakers med Tricky Dicky og Beatles med I Saw Her Standing There i KB Hallen 1964.

 


I august 2010 mødtes Hitmakers (Torben, Jørgen, Bjarne og Steen) med journalisten Carsten B. Grubach fra Jydske Vestkysten og en fotograf i KB Hallen. Anledningen var et interview angående vores opvarmning til The Beatles det samme sted. Vi skulle deltage i den kommende udstilling om The BeatlesKoldinghus den 2. og 3. oktober 2010. Steen kunne desværre ikke deltage, da han og Anette havde bestilt rejse til Grækenland i den periode. Bjarne blev syg og meldte afbud. Så jeg, Annie, Jørgen og Anita tog af sted. Vi havde en dejlig weekend med ophold på Koldingfjord Hotel samt symposiet om Beatles ledet af Per Wium og Søren Koch. Jørgen og jeg fortalte om vores oplevelser omkring Beatles koncerten i KB Hallen 1964. Jeg beskrev mit musikalske ophold med Melvis and his Gentlemen i Hamborg december 1962 og januar 1963 samt Lübeck i februar.

 


Indgangen til Beatles udstillingen på Koldinghus.


Beatles instrumenter.

 


Fra Beatles udstillingen på Koldinghus.
Udstillingen kører fra den 10-9-2010 til 27-2-2011.


Per Wium's bog om Beatles

 


Jørgen Krabbenhøft, Poul Nowack (Stifter af Fan club for dansk pigtrådsmusikFaceBook)
og Torben Sardorf foran indgangen til Beatles Symposium.

 

 


Beat The Meetles, med Søren Koch til venstre, spillede om lørdagen Beatles sæt fra KB Hallen 1964, og et par numre af Hitmakers bl.a. Mohair Sam og Stop The Music.

Det gjorde de fandme godt.

 


 

 

Tilbage til forsiden

Næste side