The Cliffters

Mogens Petersen - Bjarne de la Motte -
Torben Sardorf - Ole Rasmussen - Lars Kofoed


En lille hvilepause i Sverige
Ole - Kate - Mogens - Bjarne - Lars

Bilen bliver pakket før afgang til Sverige.

Bjarne og jeg startede i The Cliffters maj måned 1963, da Johnny Reimar og Jan Pedersen brød ud for at danne The Scarlets.
Vi øvede i Lars Kofoed's forældres kælder i Søborg. Indspillede en single for Philips, og debuterede i Jomfruburet, inden vi i juni måned tog på turné i Sverige.


Bilen pakkes inden den lange tur til Sverige

 

Her 2 optagelser fra Lars Kofoed´'s forældres kælder i Søborg
Mogens Petersen
optog vores øvning til Sveriges Folkeparker på sin Revox med en enkelt mikrofon.

 

 

Der er desværre ingen TV optagelser fra dengang.
Så derfor viser jeg en TV-optagelse fra SommerlystBakken i 1985. Fra Claus Hagen Petersens "Dansk Rockhistorie" på DR TV.

Jan var på Grønland, og da jeg havde spillet i Cliffters, og samtidig var der med Melvis til optagelse af Shake Rattle & Rool, var det naturligt, at jeg overtog trommerne.

Fra venstre mod højre: Johnny Reimar, Torben Sardorf, Mogens "Django" Petersen, Lars Kofoed og Ole Rasmussen.

Desværre havde Mogens det ikke så godt den dag, så det blev playback til den originale Django.


 


Sundsvall Folkepark er fyldt, og vi spiller.
Fotoet er af dårlig kvalitet; men jeg har ikke andre.

Vi spillede i 10 folkeparker. Den sydligste var Sundsvall, og den nordligste Tärendö, der ligger 200 km nord for polarcirklen. Her spillede vi for ca. 20.000 mennesker midsommeraften. Det var første gang, jeg oplevede at solen ikke gik ned.
Kort tid efter hjemkomsten, stoppede Lars og Ole.
Vi havde hele august et arrangement i Kastrup-Rauchel, en forstad til Dortmund i Tyskland. Vi fik ny bassist og pianist med: Mogens Max Larsen og gode gamle Melvis. Vi spillede afvekslende med det hollandske band Javelins.
Mogens stod for al bookningen og tog sig ekstra betalt for både det og som chauffør for bandet. Jeg var ikke vant til den slags, i alle de andre bands jeg har været med i, blev der delt lige over - uanset indsatsen.
Men ikke i The Cliffters.
Inden vi tog til Kastrup-Rauchel, havde Jørgen Krabbenhøft fra The Hitmakers spurgt, om jeg ville spille med dem. Jeg kunne godt lide deres stil og kendte Steen Bergstrøm fra min skoletid. Deres bassist skulle i oktober ind som soldat, så jeg overtalte Bjarne til at skifte guitaren ud med bassen .

 


Die Javalins

 
Scenen i Kastrup-Rauchel, Tyskland.
Die Javalins og The Cliffters grej.

 

Tilbage til forsiden

Næste side