Melvis Rockband
Jeg fik en opringning fra Melvis der spurgte om jeg ikke kunne afløse Preben Devantier i Pigalle i Hamburg. Jeg tog toget samme nat og ankom kl. 7 om morgenen den 15. dec 1962. Jan Lindén tog imod mig, og vi bar mine trommer over til Pigalle, der lå ved banegården.
Melvis, Jesper Halberg og Torben Brint var der endnu, bandet havde nøgler til restauranten, der lukkede kl. 5 om morgenen. Vi øvede et par timer inden aftenens job.
Det arrangement var noget der gav hår på brystet. Vi spillede alle ugens dage fra kl. 20 - 05 med 10 min. pause i timen. Men heldigvis lukkede restauranten tidligere på de små dage d.v.s., hvis der var tomt i lokalet efter midnat. Dette gjorde, at vi kunne gå i Star Club eller Top Ten Club, for at lytte til de mange udenlandske bands. De engelske så som The Beatles - Tony Sheridan - Cliff Bennett & The Rebelrousers.
Annonce fra Bild-Zeitung i Hamburg d. 30.11.62
Brev fra Knud Thorbjørnsen til Jesper Halberg ang. kontrakten til Pigalle Hamburg.
Jan Lindén - Melvis - Torben Brint -
Torben Sardorf - Jesper Halberg er nok i baren.
Melvis - Jan Lindén - Torben Brint - Torben Sardorf
The Rebelrousers var en blæsergruppe, som Melvis var helt vild med. Et band jeg hæftede mig særlig ved, var Joy Dee and the Starlighters. Besætningen bestod af sangeren Joy Dee, umiddelbart ved siden af ham 2 korsangere. Det instrumentale blev udført af en trommeslager og en orgelvirtuos, der arbejdede som en besat på sit Hammondorgel med baspedaler.
I Danmark brugte trommeslageren indenfor Rock'n'Roll kun stortrommen på 1-2-3-4, og som markering efter riffs. Men de fleste her i Hamburg brugte den med synkoperinger. Jeg havde jo masser af tid til at øve mig; mens vi spillede i Pigalle.
Her indgangen til Star Club på Grosse Freiheit 20.
Arrangementet ophørte den 31. januar. Men vi fik, af den tyske impresario Horst Fascher fra Star Club, tilbudt februar måned i Lübeck. Det var i stedet for The Beatles, hvis single Love me do kravlede op af hitlisterne i England. De var jo ikke så kendte derhjemme endnu, bortset fra Liverpool.
Vi havde en dejlig februar måned i Lübeck, spillede kun fra klokken 20 - 02. Efter den vendte vi tilbage til Danmark.
Jeg husker tydeligt vores første job, det var i Resi i Hillerødgade en torsdag. Det var rygtedes i københavnske musikerkredse.
Vi havde selvfølgelig fået mange nye numre på, f.eks. Skinny Minny, Hallelujah I love her so og Let's dance med Tony Sheridan og Shakin' All Over med Johnny Kidd and the Pirates, under opholdet i Tyskland. Spilletøjet var sorte læderbukser, sort læderkasket, sort West Side Story-bluse, blå pilotjakke og sorte støvler. Sådan så mange af musikerne ud i Hamburg. Der blev måbet noget over den nye stil, og særligt over stortrommespillet. Der gik ikke længe, før andre trommeslagere i Danmark havde suget det til sig.
Melvis har i det hele taget været foregangsmand indenfor dansk Rock'n'Roll-musik, og har sjældent fået ros som fortjent. Men han og jeg aftalte dengang, at vi to altid ville stå sammen i dansk Rock'n'Roll. Og det gjorde vi indtil hans alt for tidlige død i 1999.
Spillesteder: Ungdomsklubber - Foreningsballer - Jomfruburet på Strøget - Ølandshus Amager - Geels Kro Holte - Forsamlingshuse - Kroer - Private fester.
Sidst i maj opløstes bandet, Melvis havde mistet lysten for en tid. Men jeg fik tilbud andetsteds fra.
Jan Lindén - Melvis - Torben Sardorf - Torben Brint
Stikkerne holdes på samme måde.
Det lærte jeg også i Hamburg.
Der er desværre ingen TV- optagelser fra dengang
Så derfor viser jeg en TV-optagelse fra Sommerlyst på Bakken i 1985, fra Claus Hagen Petersens "Dansk Rockhistorie" på DR TV.
Fra venstre mod højre: Jan Lindén, Hans Pindborg, Torben Sardorf, Jesper Halberg, Hans Frellesvig og Melvis.
4 af medlemmerne fra dengang i Hamburg.
Vi spiller "Shake Rattle & Roll" på samme måde, som vi spillede den dengang.