Nørrevold skole


Mit første trommesæt var af mærket "Autocrat"
Jeg er født og opvokset i Viktoriagade på Vesterbro, med 4 søskende: Connie - Ingelis - Jimmy - Pia. Vi boede hos vores mormor Dagny Christensen. Vores forældre hed Inge Anthony og Eli Sardorf. Han var kapelmester og forlangte, at hvis jeg ville spille på trommer, skulle jeg lære noder. Jeg gik 1 år hos Ove Bossing og 3 år hos Ib Jarlkov (Leder af "De 3 Janitsharer).
Vi gik alle på Nørrvold Skole.
Vi startede i min mellemskoleklasse et skoleorkester.

Guitar: Ingolf Olsen - Guitar: Steen Bergstrøm - Piano: Erik Laurent - Sang & Tamburin: Ole Kjærsgård - Trommer: Torben Sardorf.

I Realklassen spillede jeg også med Otto Sparre Hjorthøj. Vi spillede "When the saints come marching in"

Otto Sparre Hjorthøj afløste mig på trommer i "Medley Swingers".

Ingolf Olsen blev senere berømt gennem TV med både sit lut- og spansk guitarspil.

Steen Bergstrøm mødte jeg senere i Hitmakers.

 

The BeefeatersWilly's Place i Vester Voldgade.

Fra venstre Lars Kofoed - Søren Seirup - Irving Waldorf og bagest min lillebror Jimmy Sardorf, som var med til at starte bandet 1964. Han startede med at spille guitar og synge i The Flintones 1961.

 

Eli Sardorf's Orkester

Fra Strandhotellet i SandvigBornholm. Min far var kapelmester og spillede violin i sit danseorkester hvert år på Bornholm fra 1947 - 1969. Hvilket gav os børn over 3 måneders sommerferie hvert år. Bornholm blev på en måde vores andet hjem.

 

De første 2 numre (How Wonderful To Know og Når De Gamle Bøge Springer Ud) i denne video, er en trickoptagelse fra 1965 med Eli Sardorf på violin og Mogens ”Django” Petersen på de andre instrumenter. Mogens boede på det tidspunkt sammen med min lillesøster Pia i Kanslersgade, Østerbro København. Jeg og min far besøgte dem af og til. Min far Eli Sardorf var kapelmester og spillede violin i sit danseorkester hvert år på Bornholm fra 1947-1969, og Mogens var guitarist hos ham 1966-67.
De andre numre er en optagelse fra 1966 på Strandhotellet i Sandvig, Bornholm. Det er dansemusik; men interessant fordi Mogens var med, og hans karakteristiske guitarlyd skinner tydeligt igennem. Det er Mogens der har optaget det på sin båndoptager med en enkelt mikrofon. Derfor den noget ringe lyd, som jeg har prøvet at digitalisere så meget som muligt.
Da min far døde i 1981 fandt jeg i hans papirer nogle stemmesedler fra Hotel Sandvig, Bornholm i 1955. Min far holdt amatørkonkurrence en gang om ugen, og hvis der ikke var tilmeldinger nok, tilmeldte han mig med en trommesolo; men kun med mit fornavn, jeg vandt hver gang. Disse stemmesedler ser I ind imellem.

 

Denne video er en optagelse til Bornholms Radio i 1964, hvor Mogens Christensen fra The Vanguards og Eli Sardorf interviewes. Indspilningen er optaget med en mikrofon i Svenssons dagligstue.
The Vanguards spiller ”First Lesson In Love” og slutter med ”Prinsesse Toben”.
Billederne er The Vanguards og et foto af Eli Sardorf, Torben Sardorf og Niller Schougaard.
Niller og jeg holdt sommerferie hos min far og mor sommeren 1962, og fotoet er sjovt nok taget i Svenssons have, altså faderen til Jens og Ole Svensson, stifterne af The Vanguards.

 

Tilbage til forsiden

Næste side